Find Pris & Book

Om Kvitfjell

Eventyrligt skiløb for ski-entusiasterne

Læs om hvad skiferie i Kvitfjell kan tilbyde jer

 


Kvitfjell - eventyrligt og snesikkert
Snesikkert skiløb med sjæl

Snesikkert, ingen kø, god liftkapacitet, lange og brede bakker samt udelukkende nyere boliger med høj standard tæt på pisterne – det er blandt andet hvad du finder i Kvitfjell.

3. fjeldside
Kvitfjell har lavet en tredje fjeldside med i alt 5 km nye pister, som supplerer de eksisterende pister godt og giver dig endnu flere muligheder for fantastisk skiløb. 

I Kvitfjell finder du skiløb får både eksperterne og for børn og nybegyndere, og der er en særlig fokus på børn fra 7-15 år. Stedet har en helt personlig sjæl og et omfangsrigt løjpenetværk.

Hvis du går efter moderne faciliteter og stor snesikkerhed, så er Kvitfjell det oplagte valg. Beliggende i Gudbrandsdalens smukke omgivelser, oplever du et sandt skieldorado for alle.

Kvitfjell alpint 
Alpinanlæggets 9 lifte og 20 piste fordeler sig på øst og vestsiden af fjeldet. Hele anlægget hænger godt sammen og har masser af udfordringer for både begyndere, øvede og de virkeligt skrappe. Prøv f.eks. Bjørnliløjpens 2,1 km i smukt skovterræn.

Mellemstationen på østsiden af fjeldet er knudepunktet for løjperne. Her ligger også alle hytter, lejligheder og hoteller, børneområde, dagligvarebutik, skiudlejning, varmestue og billetkontor.

Kvitfjell langrend
Kvitfjell er udgangspunkt for over 600 km præparerede langrendsløjper af høj kvalitet. Der er lange ture mod Skeikampen og Gålå, og lidt kortere ruter mod Svinslåa. Prøv også en tur til toppen med liften og herfra ud på en rigtig højfjeldstur.

Aktiviteter uden ski 
GudbrandsGard Hotel er veludstyret med restaurant, bar, natklub og cafe. Det er også her man kan slappe af. Mod betaling kan alle benytte swimmingpool, sauna, spabad, kondirum og solarier.

På skianlægget findes flere gode spisesteder og hyggelige caféer, hvor man kan nyde folkelivet og godt selskab.

Overnatning 
På Kvitfjell er der både hytter og lejlighedshotel. Naturligvis beliggende næsten på pisten.

Det’ for børn 
Der er to fine børneområder. Et nyt på vestsiden med børnenes egen 500 m lange og 50 m brede pist. På østsiden findes børneområdet Kvitriket, overfor hotellet, ved mellemstationen.

Rullebåndet transporterer sikkert ungerne op til varmestuen Bamsebo, hvor de kan underholde sig med legetøj, video, bøger mm. De lidt større børn kan boltre sig på børnebakken, eller blive dygtigere i børneskiskolen som også findes i Kvitriket.

Kvitfjell – en uopdaget juvel 
Mange danskere har en forkert opfattelse af Kvitfjell. De tror, at der kun er sorte piste. Faktum er, at Kvitfjell rummer alt fra grønne til sorte piste. Bakkerne er lange og brede, og der er ingen kø ved lifterne

Snesikkert, ingen kø, god liftkapacitet, lange og brede bakker samt udelukkende nyere boliger med høj standard tæt på pisterne. Lyder det attraktivt? Ikke desto mindre er Kvitfjell på mange måder endnu Norges uopdagede juvel.

Kvitfjell blev bygget i forbindelse med OL i 1994 i Lillehammer. Selv om det er 16 år siden, at verdens bedste styrtløbere kæmpede om guld i Kvitfjell, tror mange stadig, at destinationen 225 kilometer fra Oslo er for skiløbere udelukkende med hang til sorte pister.

- Kvitfjell er ikke kun for de modigste. Her findes tilbud til alle færdigheder. Vi har 25 kilometer piste med alt lige fra uskyldige grønne bakker til sorte olympiske piste. Vi har desuden to børnebakker og to terrænparker, fortæller den daglige leder.

Den ene park er kun et par år gammel. Du finder den ved mellemstationen. Det er en park, som især henvender sig til børn og nybegyndere.

Hver femte gæst, som besøger Kvitfjell om vinteren, er dansker. Forklaringen er bl.a., at danskerne sætter pris på den høje standard i Kvitfjell. OL i Lillehammer lagde overliggeren højt, og det høje niveau fastholdes, fordi Kvitfjell hvert år får besøg af verdens bedste mandlige alpine skiløbere.

Ole Kristian Furuseth, der er en af Norges egne tidligere alpine verdensstjerner, har bygget lejlighedskomplekset Studio H, der har en fantastisk beliggenhed på vestsiden. Lejlighederne er bygget i en moderne amerikansk stil.

Har du lyst til at prøve kræfter med skicross, er muligheden der i Kvitfjell. I skicross er der fire løbere på pisten ad gangen. 

Det går stærkt, og der er hop og flere tekniske udfordringer undervejs. De to hurtigste fortsætter altid videre i konkurrencen. Kvitfjell afvikler flere konkurrencer i løbet af sæson. Alle kan deltage.

Du kan selvfølgelig også nøjes med at udfordre din familie eller venner på den permanente skicrossbane.