Find Pris & Book

Hafjell: Hele familiens favorit


skiferie i familievenlige Hafjell
Børnevenlig, snesikker, tilgængelig og alsidig familiefavorit!

I Hafjell, blot et kvarters kørsel fra Lillehammer, ligger et af Norges største og mest alsidige skianlæg. Hafjell alpincenter er en snesikker familiefavorit, hvor du finder skiløb for alle niveauer.

Nyheder
I sidste sæson kom der en ny piste og en meget lang skitunnel, som skal gå under Olympiabakken, så du lettere kan bruge sydsiden - og de aktive på Olympiabakken kan køre uforstyrret. Derudover udvides aftenkørslen med en ekstra time - så nu kan du køre helt til kl. 20! Er du til off-piste skiløb vil du også kunne glæde dig over, at der tyndes ud i skoven i Hafjell, så der er mulighed for endnu mere off-piste kørsel.

Med den flotte gondollift får du adgang til både grønne, blå, røde og sorte piste. Det er derfor, at skiferie i Hafjell har noget for alle skiløbere på alle niveauer

Hafjell skiferie - alpint 
33 nedfarter og 18 lifte forsyner det imponerende alpinanlæg på Hafjell. Liftsystemet, med blandt andet en 8-personers gondollift og to EXPRESS-lifte, fungerer effektivt og minimerer køerne. Det gør også mulighederne større for begyndere og mindre øvede skiløbere.

Hafjell skiferie - snowboard 
Terrænparken med 2 big jumps og forskellige hop er en god udfordring for de fleste snowboardere. Hafjellhoppene længere oppe på fjeldet er for de rigtig skrappe, og både i skoven og oppe over trægrænsen er der mulighed for offpist.

Hafjell skiferie - langrend 
Fra Hafjell kan langrendsentusiasterne kaste sig over 300 km præparerede løjper, der blandt andet går til Sjusjøn og Nordseter højt på fjeldet.

Hafjell skiferie - aktiviteter uden ski 
Besøg den olympiske bobbane der ligger 4 km fra Hafjell og prøv den vildeste bobtur. I kan også muntre jer med aking (kælk til 5 personer), skeletonkælk, hundeslædetur og scootersafari. Familien kan også besøge Hunderfossen Vinterpark på den anden side af elven, hvor den store trold bor, eller besøge det store Lekeland midt i Hafjell centrum – børnene vil simpelthen elske det.

Hafjell skiferie - overnatning 
På Hafjell kan du vælge mellem ferielejligheder, hytter og hotelophold fordelt rundt om på fjeldet, nede i byen og på den anden side af elven.

Hafjell skiferie for børn 
Hafjell har til sammen tre familieområder hvor leg på ski og forskellige aktiviteter for børn  er i fokus. KIDS Knerten, KIDS Mosetertoppen og KIDS Gaia.

1. KIDS Knerten er et familieområde,  som ligger centralt i Hafjells dalområde. Familieområdet består af Familiebakken og Knerten, to tallerkenlifte og to rullebånd. KIDS Knerten har et slalomtema,  hvor børnene  kan prøvekøre slalomporte. Familieområdet er også mødested for skiskolen, og uden tvivl det perfekte sted for nybegyndere.

2. KIDS Mosetertoppen er et familieområde som ligger lige ved gondolafstigningen på Gondoltoppen. Familieområdet på Mosetertoppen er et fint samlingspunkt og et eldorado for hele familien oppe på fjeldet. Her ligger alt klar til en uforglemmelig skioplevelse. KIDS Mostertoppen favner hele området og indeholder følgende:

- Frontyard for Kids: en børnepiste med små parkelementer, figurpiste, skovpiste  og kælkebakke. Derudover findes der en varmestue med mulighed for at købe varme drikke og grille medbragt mad. Det er toiletfaciliteter.

- Backyard: en blå park,  som passer til både nybegyndere og avancerede parkkørere. Jumplinjer, rail-elementer bokser og større hop. Parken er også åben for aftenkørsel tirsdag, onsdag og torsdag frem til kl. 20:00.

- BMW Skimovie: Vi tager tid og filmer dig,  mens du suser gennem portene! Film og tid kan ses på skiline.cc. Der er også et ”photopoint” som tager billeder af  dig ved udsigten,  som ligger lige ved Skavlen restaurant.

- Buås-piste: Tag liften parallelt med Skimovie, men kør med den helt op og få en sjov og hurtig piste med mere terræn.

3. KIDS Gaia er et nyt familieområde, som ligger på Hafjelltoppen lige ved Gaiastova. Dette familieomådet er gratis for alle - hele sæsonen (du behøver ikke Axess-kort)! Bred bakke med slalompiste, egen skicross-piste  for børn og en ny kælkebakke for dem,  som ikke har ski på fødderne. Det er også to grillboder med varme, elektriske grills, som alle kan bruge helt gratis. Hvis man har behov for at få varmen med en varm kakao, ligger Gaiastova i umiddelbar nærhed og holder åbent,  når Hafjell er åbent. Toilet og andre faciliteter findes inde på Gaiastova.

Hafjell – OL-flammen brænder endnu 
I Hafjell er der et dejligt og varieret børneområde på Mosetertoppen, hvor udsigten er formidabel. Hafjells populære gondol bringer dig op hele vejen op.

Hafjell var i 1994 hjemsted for slalomkonkurrencerne, da OL med stor succes blev afviklet i Lillehammer. Fakkelmanden ses stadig på fjeldet, og på en eller anden måde bliver den olympiske flamme formentlig altid ved med at brænde i Hafjell, der ligger blot 15 kilometer nord for Lillehammer.

Praktisk, enkelt og socialt er tre nøgleord, som Hafjell konstant efterstræber. Det handler ikke kun om ski-in/ski-out. Allerede selve køreturen til Hafjell er enkel. Du slipper for snoede og lange strækninger på sne og is i fjeldene, når du skal til Hafjell. E6 bringer dig hele vejen (195 km) fra Oslo til Hafjell, og herfra er der kun 200 meter op.

Når du har fået ski på, kan du glæde dig til en tur i Norges eneste gondol. Gondolen er Hafjell Alpinsenters største investering gennem tiderne. Der er plads til otte siddende personer i hver kabine. Gondolbanen er 2.470 meter lang. På syv minutter bringer den dig 781 meter over havet – op til Mosetertoppen, hvor udsigten er formidabel.

I familieområdet på Mosetertoppen kan de mindre børn glæde sig over et stort legeområde med mange elementer og varmestue, mens større børn sikkert vil sætte pris på Blåparken, hvor de kan øve sig i hop og andre tricks på ski. De mange skovløjper i Hafjell, er med til at gøre stedet til Norges tredjestørste skianlæg.

- Kvalitetskravene under OL er meget store, og alt skal være funktionelt. Det har vi omhyggeligt taget vare på efterfølgende til glæde for de mange turister, som kommer på besøg. Vi har et kompakt anlæg, som giver dig mulighed for lange ture på pisterne og mindre tid i lifterne, lover markedschefen fra Hafjell Alpinsenter.

- Familien sætter pris på kvalitetstid, når de er på vinterferie, og her er gondolen perfekt. Her kan familien sidde og snakke sammen. Det minder om en lille togtur. Det er en social mødeplads, som er mere bekvem end almindelige lifte. Samtidig er det en fordel, at lillesøster eller lillebror kan få varmet fingrene, mens de sidder i gondolen.

Børnene vil givetvis også sætte pris på en dag eller nogle timer i Norges største indendørs legeland, Hafjell Legeland. Det 800 kvadratmeter store legeland ligger bare 500 meter fra pisterne. Eller hvad med en omgang bobrafting, hvor hastigheden nærmer sig 90 km/t?

Hunderfossen Vinterpark er bestemt også et besøg værd. Bare tre kilometer fra Hafjell finder du denne eventyrpark af sne og is. Parken kan prale af det sydligste ishotel i Skandinavien. Temperaturen på værelserne varierer fra - 3 til - 7 grader. Du sover blødt og godt på rensdyrskind i soveposer, der tåler ned til – 30 grader. Det anbefales, at du medbringer uldundertøj, uldstrømper og en tynd uldhue.

Og så er der iskatedralen, som hvert år danner ramme om et stigende antal bryllupper. Måske du skulle benytte skiferien til at overraske kæresten?

Læs mere om skiferie i Hafjell på Rejsebloggen!

 

Find din skiferie i Hafjell her.