Find Pris & Book

Om Geilo


skiferie i Geilo i Norge

Geilo ligger hyggeligt placeret mellem de mægtige fjelde og med flere skiområder. På grænsen til nationalparken Hardangervidda byder skiferie Geilo på rigtig norsk vintersportsstemning.

Geilo alpint
Geilo har to skiområder med tilsammen 37 pister og 22 lifte, beliggende på hver side af dalen. Den store variation i sværhedsgrad gør området perfekt for familier.

Skiferie Geilo - langrend
En tur på ”Norges tag” Hardangervidda skal prøves, når man er på disse kanter. Men der er selvfølgelig også masser af velpræparerede løjper i skoven omkring Geilo. I alt 550 km afmærkede løjper.

Skiferie Geilo - aktiviteter uden ski
I Geilo centrum findes der mange hyggelige caféer, restauranter og et levende afterskiing-miljø. I den mere rolige ende kan nævnes hyggelige aktiviteter som kanetur – og med lidt mere fart på: Hundeslæde eller snescooter-safari.

Skiferie Geilo for børn
I Geilo er der flere områder forbeholdt børn. Her inviteres ungerne til at deltage i flere aktiviteter. Der findes desuden flere forskellige skiskoler at vælge i mellem. Der er også en børnehave, hvor børnene kan blive passet mod betaling. Børnehaven Trollklubben holder til i et hyggeligt tømmerhus i børneskiområdet i Vestlia. Trollklubben er et populært ski- og legeområde hele vinteren. Foruden pasningsmuligheder kan børnene lege i området. Her findes der:

 • Børneskibakke med sjove figurer
 • Børneskilift
 • Skovløjpe med spøndende troldefigurer 
 • Udendørs legeplads
 • Overdække med sidde- og grillmuligheder
 • Siddeområde med bord og bænke med udsigt over børnebakken og legeområdet 
 • Børnenes kælkebakke - mulighed for at låne en kælk


Skiferie Geilo overnatning
I Geilo kan I vælge mellem ferielejligheder og hotel. Begge boformer ligger centralt placeret i forhold til de to skiområder.

Skiferie Geilo - snowboard
Geilos fire terrænparker tiltrækker mange gæster. Her findes big jumps, rails, funboxes osv.

Geilo – en ”rigtig” lille by med togstation
Geilo har pister på begge sider af dalen. Geilo er perfekt til familien, som efterlyser både alpint skiløb og langrend.

Bogen Skiguide har kåret Geilo til et af de bedste skisteder for børnefamilier, og der er da heller ingen tvivl om, at Geilo råder over en af Norges mest komplette vinterdestinationer.

Geilo tilbyder blandt andet fire børneområder, fire terrænparker, skibørnehave, flot langrendsområde, snowboarding, snowkiting, isklatring, kanefart, spa, skøjtebane, bowling og legeland.

Alpint rangerer Geilo som Norges fjerdestørste destination, men det er bemærkelsesværdigt, at over 50 procent af gæsterne kommer for at lave noget andet. Denne statistik er med til at understrege Geilos position som en ideel vinterferieby - også uden ski.

Geilo har eksempelvis hele tre spa-muligheder. Vestlia Resort er kåret til Norges bedste spa.

Geilo er det perfekte kombinationssted til dem, der efterlyser både langrend og alpint skiløb. Alpinbakkerne er mange, og farverne på sværhedsgraden varierer. De mange lifte er effektive og kan fragte hele 24.000 personer op i terrænet pr. time. Yderligere findes der fire snowboardparker at boltre sig i.

Snowboardparkerne er et trækplaster, når det gælder den oplevelses-søgende ungdom. Flere af Norges dygtigste snowboardere går på topidrætsgymnasiet i Geilo.

To af gymnasiets tidligere elever – Tore Holvik og Roger Kleivdal, der begge er født og opvokset i Geilo – har tidligere forsvaret Norges farver ved vinter-OL.

I modsætning til flere andre skidestinationer er Geilo en ”rigtig” lille by. Her leves livet helt almindeligt – også når sneen er væk. Der findes butikker, overnatningsmuligheder og nogle af Norges bedste restauranter i byens centrum.

Et stort plus er det også, at det er muligt at tage toget til Geilo. Det giver Geilo en særlig status. Fra Oslo tager det ca. fire timer med toget til Geilo. Toget kører igennem fantastisk norsk natur og stopper midt i byen.

Og jo, det var i Geilo – på Dr. Holms Hotel – at succesfilmen ”Min søsters børn i sneen” blev optaget i 1992.

TirilParken:
Tirilparken er en af Norges største parker og ligger i Geilolia. For at komme til parken, kan man tage stoleliften eller T-liften. TirilParken blev kåret til Norges bedste park i 2014. (Årets anlæg i Norwegian Snowboard Awards) Den er videreudviklet i 2015.

Yderligere information om parken: 

 • Længde: 450 m 
 • Bredde: 30 meter på det smalleste og 70 meter på det bredeste 
 • Pister i parken: 1 grøn, 1 blå, 1 rød og 1 sort 
 • Hop: Totalt 11: 3 grønne hop på 2-3 meter, 4 blå hop på 4-7 meter, 2 røde hop på 8-14 meter og 2 sorte hop på 16-20 meter 
 • Rails: 22 
 • Wallrides: 1 
 • Spines: 3 
 • Jibs: 3 

Parken bliver præpareret hver aften. Parken bliver også "handshaped" daglig.