Find Pris & Book

Om Gålå


skiferie i Gålå

Gålå alpint er indbegrebet af norsk højfjeldsstemning, og så byder skiområdet på helt perfekte forhold for en familieferie med masser af sjov og sne.

I Gålå er der sne hele sæsonen, og vel ankommet har du ikke brug for bilen før du skal hjem igen. Alting er centralt i Gålå. På Ski Arenaen afholdes hver dag forskellige sjove aktiviteter og konkurrencer. Prøv snerafting, legerundtur eller guidet højfjeldstur. Der er noget for alle i Gålå alpint

Gålå alpint 
De 14 piste fordeler sig på to sider af fjeldet og spænder lige fra vovehalsenes sorte ekspertløjpe til det store børneområde Knerten. Snowboarderne har egen lyspist med bigjump, rails og flere andre udfordringer.

 

Aftenski

Hver onsdag og fredag er der aftenski på Blåbærfjell fra kl. Fra 17,00 til 20,00. Onsdage er Fjellkafeen åben, for muligheden for at købe noget mad eller varme drikke. Det er også muligt at få varmet sin egen mad på pander over bålet.

Gålå langrend 
Gålås 230 km langrendsløjper indgår i Peer Gynt Ski Region som samler i alt 630 km løjper. Løjperne varierer i sværhedsgrad og længde, men alle går i gennem det smukke landskab på fjeld og i skov. For de skrappe er Peer Gynt Løjpens 87 km en passende udfordring.

Gålå alpint - overnatning 
I Gålå kan opholdet være i både hytter, lejligheder og på ægte højfjeldshotel.

Gålå alpint for børn 
Skiklubben Knerten er afgrænset fra de øvrige områder, og således en tryg base for de 6-10 årige. På stedet er der instruktør daglig fra kl. 10-12, og området er åbent hele dagen. Der er også noget for de mindste og lidt større børn - Bamseklubben byder på skiskole for børn under 6 år, og juniorklubben er for børn i alderen 11-16 år. 

Gålå – langrend i verdensklasse 
Drømmer du om skiferie i ”rigtig” norsk natur, er Gålå – 900 meter over havet - et godt bud. Her er der er ægte norsk højfjeldsstemning og traditioner i de hyggelige tømrerhytter.

Med hele 630 kilometer sammenhængende langrendsløjper har Gålå et af verdens bedste langrendsområder. Flere landshold er med jævne mellemrum på træningslejr i Gålå. Det norske landshold er i Gålå hvert år i november, og Japans landshold er ligeledes flittige gæster.

Gålås store net af langrendsløjper ligger i et fint og varieret terræn. Det er muligt at vælge mellem skov og fjeld, ligesom der findes flade og kuperede løjper. Peer Gynt-løjpen hører til de meget populære i Gålå.

Den er 87 kilometer og kåret som en af de syv bedste i Norge. Den går gennem fjeldterræn på vestsiden af Gudbrandsdalen i Peer Gynts Rige. Gålå har også en fem kilometer lang oplyst langrendsløjpe i nærheden af skiskydningsstadion.

I de sene eftermiddagstimer er det også muligt at prøve kræfter med skiskydning (biathlon). En guide sørger for den nødvendige instruktion. Skiløbet foregår uden riffel. Den ligger klar, når du ankommer til skydeområdet.

- Man prøver at skyde med høj puls som i rigtige konkurrencer. Der er meget interessant, og jeg har stor respekt for dem, som konkurrerer i skiskydning. Det har alle, når de har været en tur rundt på vores anlæg, siger den daglige leder.

Alpint hører Gålå ikke til sværvægterne. Der er 14 pister og 8 lifte. De ligger på begge sider af fjeldet, og der findes både grønne og sorte bakker. Er du til snowboard, har Gålå også tilbud til både begyndere og øvede. Stedet er familievenligt, og der er sjældent kø ved lifterne.

 

Mere end bare ski

I Gålå er der også masser af andre aktiviteter, både Isbadning, Kælketure (med lift op), Hængekøjetur og Trugeture.