Find Pris & Book

Om Uvdal


skiferie i Uvdal

Uvdal er et intimt og afslappende skiområde, hvor du finder udfordringer til både børn og voksne. Her kan selv børn klare sig helt på egen hånd, så nemt er det at finde rundt i det dejlige skiområde. Far og mor kan være helt trygge, selv når børnene ikke er i syne.


Skiferie Uvdal - alpint 

Uvdal Alpin er et flot og intimt skiområde, der danner de perfekte rammer for hele familiens skiferie. 

I kan trygt slippe børnene fri i sneen ved børneområdet, mens I selv prøver kræfter med de stejlere pister, og der er også udfordringer til de mere erfarne skiløbere på den sorte piste og i den lækre nysne.

I Uvdal Alpin er der mulighed for alle former for skiaktiviteter som alpin, carving, snowboard, telemark, jibbing og freeride. 

I Uvdal er der fire lifte, en 4-stols, 2 T-lifte og en børnelift. 

Liftkapaciteten er på 4.500 personer i timen, og der er hele 20 nedfarter af forskellig sværhedsgrad, hvoraf den længste nedfart er 6.4 km. 

Der er en højdeforskel på hele 620 meter. 

Uvdal alpincenter ligger øverst i Numedal, ved foden af Hardangervidda, der er Nordeuropas største højfjeldsplateau, og det ligger kun ca. 200 kilometers kørsel fra Oslo. 

Uvdal er altid blandt de første skiområder til at åbne, da alpincentrets beliggenhed gør, at der er meget stor sikkerhed for sne. 


Hele familien kan blive udfordret 
Der er udfordringer for hele familien i Uvdal alpin, der spænder fra et hyggeligt børneområde til skrappe konkurrenceløjper. Det højeste punkt i alpinområdet er 1.209 meter over havet. 


For børn i alle aldre 
De allermindste har helt deres eget område, hvor de kan boltre sig, og for de lidt større børn findes der en "kategori-grøn" minipark. 

I hele Uvdal alpinområdet møder du en afslappet atmosfære, hvor børns leg og sikkerhed er i højsædet. 


Langrend i Uvdal området
Dagalifjellet med sine mere end 180 km langrendsløjper er et fantastisk fjeldområde for hele familien. 

Dagalifjell, der ligger kun nogle få kilometer fra Uvdal Alpin, er stedet hvor man kan nyde de store vidder på langrendsski. 

Det er også muligt at prøve de langrendsløjperne, der har start ved toppen af stoleliften ind over Hardangervidda. 

  • I bor i Uvdaltunet, hvor der er 56 lejligheder, alle med ski in/out, beliggende ved basestationen i alpinanlægget. 
  • Fra Uvdaltunet er der direkte adgang til lift, skiudlejning og varmestue. 
  • I servicebygningen findes billetkontoret, varmestue, skishoppen og skiudlejningen. 
  • I kan tage skiene på lige uden for bygningen, snuppe liften og komme direkte ud på de præparerede løjper uden at skulle tænke på transport til og fra. 

Kom tæt på naturen og dyrene i Langedrag Naturpark

Oplev Langedrag Naturpark, hvor du kan komme helt tæt på dyrene. Her kan du klappe vores mange husdyr og studere de vilde dyr på tæt hold - der er både ulve, losser, fjeldræve, vildsvin, elge og rensdyr.

Langedragshusene ligger i et særligt naturskønt område, som et Soria Moria slot 1000 m.o.h. med udsigt over vand og fjeld mellem Hallingdal og Numedal. Bygingen af gården startede i 1978. Sammen med deres familie ønskede Eva og Edvin K. Thorson at virkeliggøre drømmen om en gård, hvor besøgende kan få særlige oplevelser med nærhed til dyr og natur.

På tunet kan besøgende opleve nærkontakt og hygge med vores mange husdyr. I naturparken kan du på nært hold studere vilde dyr, som ulve, losser, fjeldræve, vildsvin, elge og rensdyr. «Ærefrygt for livet» betyder meget for os.

Langedrag er en naturpark med ca. 300 dyr fordelt på 20 forskellige arter. Stedet er en fjeldgård med eget osteri og gedemælksproduktion samt lejrskole, som kan huse over 80 elever hver uge.

En skiferie i Uvdal er fuld af aktivitetsmuligheder for hele familien, både store og små.