Find priser

Oplev Julebyen Göteborg i 2017

Til jul kan du glæde dig til Julehygge og stemningsfuld atmosfære i Sverige


julebyen Göteborg
Garanti for julestemning og julehygge

Levende lys og duft af ristede mandler og peberkager, julesneen, der daler, og hyggelige julemarkeder med kunsthåndværk og inspiration til julegaverne. Væk din indre nisse og kom i julestemning i Göteborg, som emmer af jul og hygge.

Oplev byens fantastiske juledekoration ”Ljusstråket”, som strækker sig 3 km fra havnen og hele vejen til forlystelsesparken Liseberg. Få varmen med en dampende kop kaffe og en ”kanelbulle” i en af byens charmerende caféer undervejs. Eller besøg de mange julemarkeder flere steder i byen.

Book din billet til julebyen Göteborg med Stena Line og nyd den søde juletid med en, du holder af.

Fx Endagstur - pr. pers. fra 99,-Book endagstur til Göteborg

 

Endagstur med julestemning

Oplev skønnne Göteborg i julen.
Ryk en dag ud af kalenderen og lad det blive en helt særlig dag: Göteborg byder på både masser af julehygge og gode tilbud.

Pr. pers. fra 99,- t/r
Pris på medlemsdage pr. pers. fra 39,-

Læs mere og book her

Oplev Göteborg

Juleshopping og seværdigheder
I Göteborg er der mange seværdigheder og rig mulighed for juleshopping i både de store lækre indkøbscentre og i de hyggelige små gader med specialbutikker. Liseberg er også et besøg værd.

Nyd den søde juletid i hyggelige Göteborg.

Læs mere

Jul i Liseberg

Liseberg er helt sikkert et besøg værd op til jul. Parken huser Sveriges største julemarked med et utal af boder og butikker, skøjtebane og restauranter.

For de mindre børn er der sjov og hygge i Nissernes Verden, Kaninlandet og mange vinteråbne forlystelser. Her er mulighed for at hilse på svenske rensdyr og køre i rensdyrslæde.

Parken er smukt oplyst af næsten fem millioner små lys og er dekoreret af hundredvis af graner.

Juleåbent: 17.-19., 24.- 26. og 30. nov. samt 1.-3., 5.-10., 12.- 23. og 26.- 30. dec.

Entré: Kr. 65,-

Læs mere

Nyd julen i Göteborg

Lystæppet
I december forvandles Göteborg til en strålende juleby. Fra Lilla Bommen ved havnen, via Kungsportsavenyn og Renströmsparken og helt op til Liseberg går et tre kilometer langt lystæppe. Her glitrer smukke lys på husfacader, træer og broer, og du kan nyde granduftende julemarkeder og hyggelig julestemning på hele strækningen.

Indvigelse af julestaden
Julebyen indvies officielt d. 30. november kl. 17, hvor et fakkeltog med over 100 skoleelever går fra Gustav Adolfs Torg til Götaplatsen. Kl. 17.30 indvies Julebyen med tale fra Ann-Sofie Hermansson, som er kommunalstyrelsens ordførende. Du kan opleve sang fra Luciakoret, se shows og opleve den hyggelige stemning. Læs mere om eventen

Julebord
Du kan få julebord på mange af byens restauranter allerede fra midten af november. Der udbydes både julebord på Michelin-restauranter og på mere beskedne steder. Et svensk julebord er helt specielt - det skal opleves! F.eks. kan du opleve julebord her:
- Thörnströms julbord
- Vegetarisk buffet på The Green Room i Liseberg
- Liseberg Hamnkrogen - Vestkystinspireret
- Krister Dahls julebord på Gothia Towers
- Julebord på Pensionat Styrsö Skäret
- Wagners julbord på Sjömagasinet
- Julebord på Palace
- Julebord på Långedrag Värdshus
- Julebord på Fiskekrogen
- Julebord og Julbrunch på Seaside Björkö

Du kan finde masser af inspiration til din julefrokost i Sverige her

Göteborgs Lucia
I 1940 fik Göteborg sin første Lucia, den 17-årige Mette Sörvik fra Utbynäs.Göteborgs-Posten står bag denne fantastiske tradition. Traditionen har år efter år været et tilløbsstykke, og Göteborgs piger har konkurreret om, hvem det skulle være årets Lucia. Du kan opleve Lucia-koncerter flere forskellige steder i Göteborg:

- 13. december: Lucia- og julekoncert i Fredriks Kyrka
- 13. december: Luciakoncert på Gunnebo Slott

Traditionelle julemarkeder og andre arrangementer

Julemarked i Haga

Langs Haga Nygatans brostensbelagte gader holdes et traditionelt julemarked hver weekend fra den 25. november til den 17. december. Her finder du hjemmelavede og lokalproducerede varer, men også nyt, trendy og vintage i butikkerne som ligger langs gaden. Der findes mange caféer i Haga, hvor man kan stoppe og få en traditionel julekaffe med svenske safrankager, peberkager og gløgg. Markedet har åbent i weekenden fra den 25. november til den 17. december 2017. (Lørdage 10 – 16, søndage 11 -16.) Læs mere

Julemarked på Tjolöholm

Tjolöholm Slot er et smukt rejsemål lidt syd for Göteborg. Her er der omkring hundrede udstillere med håndværk og lokalproducerede maddelikatesser. I år gejrer julemarkedet 30-års jubilæum og sidste år var der ca. 27.000 besøgende. Hele godset er julepyntet og du kan møde både julemanden, høre julemusik og købe forskelligt godt til ganen i cafen. Markedet har åbent fra 17.-19. november samt 22.-26. november 2017. Læs mere

À la London julemarked
De hotteste og mest lovende designere i Göteborg arrangerer et julemarked inspireret af London. Håndlavede og specialdesignede julegaver såsom tøj, accessories, kunst og spændende design og dekoration fra mere end 80 designere. Julemarkedet finder sted 24.-26. november 2017 på Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9, Göteborg.

Julemarked i Nordstan med håndværk og design
Håndværk og design i Nordstan er et julemarked, som tilbyder både traditionelt kunsthåndværk, træhåndværk og nyt design, alt af høj kvalitet og egen produktion. Butikkerne og gågaderne inde i Nordstan er juledekorerede. Julemarkedet finder sted fra 17. november til 31. december 2017.

Jul ved Gunnebo Slott
Vestsvenske delikatesser og lokalt håndværk i stemningsfyldt miljø. Gunnebo slot og have ligger i Mölndal lige syd for Göteborg, og byder på et julemarked med høj kvalitet af udstillere i det smukke miljø. Du kan tage en bus fra Korsvägen, det tager ca. 15 minutter, og så er du fremme. Julemarkedet afholdes i weekenderne (lørdag og søndag) d. 25.-26. november samt 2.-3. december 2017. Læs mere

Julebord i Göteborgs skærgård
Julemad og musik i Göteborgs skærgård. på M/S S:t Erik serveres en ægte juletradition. Nyd vinterlandskabet uden for vinduet mens du tager for dig af et førsteklasses julebord om bord. Julefrokosten varer 3½ time, og du kan booke bord fra 17. november til 22. december 2017. Læs mere