Tampere

Det er nemt at følge med strømmen, når byen aldrig er langt fra vandet. Tampere ligger mellem to store søer og gennemskæres af den strømmende flod Tammerkoski. Byen er en legeplads med perfekt tempo bare to timers kørsel fra Helsinki i bil.

 

Tampere er den tættest beboede by inde i landet i Norden og er et stort urbant, økonomisk og kulturelt knudepunkt i Finland. På trods af alle aktiviteterne er det en by, der bærer sin centrale rolle med ro.

 

Byen er populær blandt turister, og folk kommer for at nyde områdets saunaer, museer, seværdigheder for familier og måske vigtigst af alt placeringen som port til det populære søland.

 

Vi er vilde med Tampere, men lad være med bare at tage vores ord for det! Tampere er finnernes egen yndlingsdestination i deres hjemland, og de bør jo vide besked.

 

INDUSTRI-HISTORIE

De røde murstensbygninger, der ligger langs Tamperes flodbred, husede engang bomuldsmøller og fabrikker. Nu er de blevet æstetisk forvandlet til at huse blomstrende museer, spisesteder, caféer og butikker med kunsthåndværk.

 

Finlaysons bomuldsfabrik blev bygget i 1820’erne og var den første bygning i de nordiske lande med elektrisk belysning. Nu huser den en biograf, bryggeri og nogle spændende museer. Tag et smugkig ind i spionmuseet, hvis du tør!

 

Tamperes markedshal er den største af sin slags i Norden. Bygningen i jugendstil er et sted, hvor du kan nyde lokale delikatesser og slappe af med kaffe og en kanelbolle.

 

VERDENS SAUNA-HOVEDSTAD

Tampere har ry for at være verdens sauna-hovedstad. Der er flere end 50 offentlige saunaer i regionen, heriblandt landets ældste fungerende sauna i Rajaportti. Desuden findes kunst-, båd- og restaurant-saunaer samt røgsaunaer ved søbredden, hvor de ligger perfekt til vinterbadning. Hvor mange kan du besøge på din tur?

 

FAMILIEAKTIVITETER

Rejsende med børn kan glæde dem, og dermed alle, med ture til Tamperes forlystelsesparker og seværdigheder.

 

Särkänniemi har forlystelser, der giver de modige et adrenalinrus, og en eventyrgård og akvarium for de små, men store medlemmer af familien. Her er observationstårnet Näsinneula den næsthøjeste bygning i Norden og giver dermed et fugleperspektiv ud over byen og søerne.

 

For de ældre børn tilbyder Flowpark Varala et legestativ i trætoppene i denne grønne eventyrpark. Alle opfordres til at udfolde sig kreativt på Mummi-museet, et kunstmuseum, hvor man hylder Tove Janssons fantasiverden.

 

MUSEER

I Tampere-området er de næsten lige så glade for museer som for saunaer. Der er specialmuseer i massevis, men Vapriikki er et godt sted at starte. Det er et kompleks ved floden, hvor et bredt og eklektisk udvalg af særinteresser er repræsenteret, herunder det nationalhistoriske museum, det finske spilmuseum, det finske postmuseum og den finske ishockeys Hall of Fame.

 

ØVRIGE SEVÆRDIGHEDER

Tampere er en smuk by, men dens største fordel er beliggenheden lige i hjertet af sølandet. Gå ikke glip af muligheden for at sejle på kajaktur på Saimaa-søen, en sejltur fra Savonlinna til Olavinlinna-slottet eller leje en hytte ved søen i et par dage for at få ro og koble af.

Det er nemt at følge med strømmen, når byen aldrig er langt fra vandet. Tampere ligger mellem to store søer og gennemskæres af den strømmende flod Tammerkoski. Byen er en legeplads med perfekt tempo bare to timers kørsel fra Helsinki i...

Læs mere Læs mindre

Sejl direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyd en tur til Finland

Fra 551 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Sejl direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyd en tur til Finland

Fra 551 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.