Helsinki

Helsinki er en sjælden sag, en skøn balance mellem urban energi og naturens legeplads, en europæisk by, der fornyer sig selv. Fyld dine dage med arkitektur i verdensklasse, gallerier og museer. Spis på spændende restauranter, gå langsomt gennem de botaniske haver og slap af i saunaer med udsigt over Østersøen.

 

I Finlands hovedstad bor der flere end 1,4 mio. mennesker. Det er landets største by. Alligevel giver beliggenheden ved kysten en fornemmelse af plads, hvor du kan trække vejret. Cykelstier og skovparker i nærheden giver dig flere chancer for at nyde naturen, og et netværk af øer giver indbyggere og turister mulighed for uden besvær at komme ud af byen.

 

Helsinki kan også nemt nås fra Hanko, Stena Lines havn. På grund af det gode vejnet kan du være i byen på mindre end to timer fra du kører af færgen, så du får mere tid til at nyde alt, hvad Helsinki har at byde på.

 

SEVÆRDIGHEDER I HELSINKI

Siden byen blev Finlands hovedstad i 1812, har Helsinki taget udfordringen op og har opbygget en by, der kan måle sig med enhver af Europas tilsvarende.

 

Senatstorvet er den ældste del af det centrale Helsinki og hjemsted for mange af byens mest kendte seværdigheder som Helsinkis katedral, Regeringspaladset og Helsinkis universitet.

 

På en 20-minutters gåtur kan du nå Nationalmuseet, endnu en bygning i nyklassicistisk stil, hvor man viser finnernes historie fra forhistorisk tid til nutiden. Det er et perfekt udgangspunkt for historisk interesserede.

 

DESIGN I HELSINKI

Finnernes kærlighed til design har formet alt fra underjordiske kirker til saunaer ved vandet. Moderne arkitektur ser man bedst i Töölönlahti-kvarteret. Oodi-biblioteket blev bygget i 2018 og ligger her sammen med Temppeliaukio-stenkirken, som i bogstavelig forstand forankrer det åndelige i landskabet.

 

Ingen tur til Helsinki er fuldendt uden at dykke ned i værkerne af den berømte finske arkitekt Alvar Aalto. Han har designet det ikoniske Finlandia Hall, og du kan lære mere om ham i Aalto-huset i det smarte Munkkinemi-kvarter.

 

Denne kærlighed til design fortsætter i både Designmuseet og i Helsinkis detailhandel. Marimekko, Artek og Iittala har ikoniske butikker i Helsinki, og vintage-butikkerne fyldt med tøj og møbler er populære blandt de lokale.

 

SAUNA OG SVØMMETUR

Det er altid sauna-tid i Finland, men efter at have været på opdagelse i Helsinki vil din krop byde afslapningen velkommen. Se på Löyly, et kompleks med offentlig sauna og restaurant i Hernesaari-kvarteret, og som er berømt for sin skulpturelle træbygning med havudsigt.

 

Alternativt kan du svømme nogle baner i Allas-havpoolen, et havspa til svømning og badning i hjertet af byen. Om sommeren afholder de friluftskoncerter for at give ekstra stemning. Du finder det tæt på Helsinkis markedsplads, som også er et praktisk sted at spise fra gadekøkkener i opvarmede café-telte.

 

NATTELIV I HELSINKI

Om aftenen kan du udforske det livlige gastronomiske miljø på en af byens Michelin-restauranter eller tage til Kallio-kvarteret og besøge bistroer, pop op-restauranter og nattelivet.

 

Hvis du er i byen om sommeren, kan du hoppe på en båd og sammen med de lokale fejre midsommer med musik, dans og bål på en af bugtens mange øer. Hold festen kørende og køb billetter til Flow Festival, en af verdens bedste festivaler for alternativ musik, og som afholdes hver sommer.

 

ØHOP I HELSINKI

Der er mange spændende øer i området omkring byen. Fra Kauppatori kan du tage færgen til øen Suomellinna, et marinefort fra det 18. århundrede og på Verdensarvslisten; der finder du museer, bunkere og en ubåd fra Anden Verdenskrig. Nyd Didrichsen-kunstmuseet og en magisk skulpturhave omringet af havet på øen Kuusisaari. Alternativt kan du træde ind i finsk historie på Seurasaaren Ulkomuseo, et ø-museum med en stor samling træhuse, som besøgende er velkomne til at gå på opdagelse i.

 

ØVRIGE SEVÆRDIGHEDER

Når du har eget transportmiddel, er det nemt at tage på endagstur fra Helsinki. Tag til de smalle, brostensbelagte gader i Porvoo eller til håndværksbyen Fiskars for at få en ægte oplevelse af finsk kunst og kultur samt traditionel finsk mad.

 

Hvis du planlægger et længere eventyr i Finland, ligger Helsinki kun få timers kørsel i bil eller på motorcykel fra det glinsende vand i sølandet, fra kyststrækningerne i Finlands skærgård eller seværdighederne i Turku eller Tampere.

 

Uanset hvad du vil have ud af din bilferie i Finland, kan Stena Line tage dig derhen.

Helsinki er en sjælden sag, en skøn balance mellem urban energi og naturens legeplads, en europæisk by, der fornyer sig selv. Fyld dine dage med arkitektur i verdensklasse, gallerier og museer. Spis på spændende restauranter, gå langsomt gennem de botaniske...

Læs mere Læs mindre

Sejl direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyd en tur til Finland

Fra 551 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Sejl direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyd en tur til Finland

Fra 551 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.