Rejsekrav

Da Storbritannien og Europa er genåbnet, er det vigtigt at være opmærksom på de seneste officielle rejsevejledninger, herunder indrejse- og testkravene for din destination.  Rejsebegrænsninger kan ofte ændre sig. Derfor er det vigtigt, at du tjekker myndighedernes officielle hjemmesider, inden du reserverer, og før du rejser, for at sikre, at du har de mest opdaterede oplysninger og vejledninger. Vi har angivet links til disse myndigheders hjemmesider nedenfor. 

 

Inden rejsen skal du sikre dig, at du har alle de Covid-19-dokumenter, der er nødvendige for indrejse i det land, du rejser til, da du muligvis ikke kan rejse uden dem.  Det er dit ansvar at sikre, at du har al den påkrævede dokumentation for alle passagerer, der rejser.

 

Dit velvære er vores højeste prioritet.  Læs mere om vores forbedrede sikkerhedsforanstaltninger her på siden "Sejl trygt".

Sidst opdateret: 1. august 2022

Vælg din destination nedenfor

Rejser til Storbritannien

Passagerer, der rejser til Storbritannien fra det fælles rejseområde (CTA)

 

Passagerer fra CTA, som omfatter Irland, behøver ikke at tage en covid-19-test, behøver ikke udfylde en formular til lokalisering af passagerer og behøver ikke at gå i karantæne.

 

Passagerer, der rejser til Storbritannien fra Holland og andre lande uden for CTA

 

Hvis du ankommer til England fra udlandet, behøver du ikke at gennemføre en covid-19-test, du behøver ikke at udfylde en passagersøgeformular, og du behøver ikke at gå i karantæne.

 

Dette gælder, uanset om du er vaccineret eller ej. Andre lande har stadig COVID-19-indrejseregler. Du bør tjekke råd om dette, før du rejser.

 

Folkesundhedskravene kan variere afhængigt af, hvor i Storbritannien du bor.

 

England

 

Nordirland

 

Skotland

 

Wales

Rejser til Danmark

For at kunne rejse med Stena Line til Danmark skal du kunne fremvise dit gyldige ID-dokument ved tjek-ind


For yderligere oplysninger om, hvad der gælder i Danmark, se coronasmitte.dk 

Rejser til Frankrig

Fra 1. august 2022 er sundhedskontrolsystemet ved grænserne til Frankrig blevet ophævet ved indrejse. Der stilles ikke længere krav om at fremvise et vaccinationscertifikat, en rejseårsag eller et negativt testresultat.

Rejser til Tyskland

Fra den 1. juni 2022 vil passagerer ikke længere skulle fremlægge bevis for covid-19 vaccination, restitution eller testning. 

 

Besøg COVID-19: Indrejse- og karantæneregler i Tyskland – det føderale udenrigskontor (auswaertiges-amt.de) for at se de seneste rejseråd og -regler.

Rejser til Irland

Rejser til Nordirland

 

Passagerer, der rejser til Nordirland på vores ruter Cairnryan til Belfast eller Liverpool til Belfast, behøver  ikke  tage en PCR- eller antigen-test, udfylde en lokaliseringsformular eller gå i karantæne.

 

Andre lande har stadig COVID-19-indrejseregler. Du bør tjekke råd om dette, før du rejser.

 

Se det seneste råd fra regeringen her

 

 

Rejser til Irland

 

Rejsende til Irland behøver ikke at foretage nogen PCR- eller antigentestning, behøver ikke at udfylde en passagerfinderformular og behøver ikke at gå i karantæne. 

 

Enhver person, der udvikler COVID-19-symptomer, mens de er i Irland, bør følge HSE-vejledningen i forhold til isolering og udføre antigen- eller PCR-test efter behov.

 

Se det seneste råd fra regeringen her

Rejser til Letland

Fra den 1. april 2022 er kravet om at fremvise et vaccinationscertifikat, bevis på bedring eller et negativt testresultat ved indrejse i Letland blevet fjernet. 

 

Besøg https://www.mfa.gov.lv/en/information-travellers-latvia-provisions-preventing-spread-covid-19 for de seneste rejsevejledninger og krav.

Rejser til Holland

Fra den 23. marts skal alle passagerer fra Storbritannien til Holland fremvise et gyldigt papirbaseret bevis på vaccinationsstatus.

 

Der er ingen indrejserestriktioner for Holland for passagerer, der bor i EU/Schengen-området eller i et land, der deltager i EU-rejsereglerne.

 

Besøg den hollandske regerings hjemmeside for yderligere oplysninger. https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry

Rejser til Polen

Polen kræver ikke nogen covid-dokumentation ved grænsen, og der er ingen krav om karantæne. Du skal have rejsedokumenter (pas eller ID-kort)).

 

Ovenstående oplysninger erstatter ikke alle gældende regler. Den person, der krydser grænsen, har ansvaret for at få kendskab til og overholde alle rejseregler. I Polen kan oplysninger fås hos grænsevagten.

 

Besøg https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel for de seneste rejseråd og -krav.

Rejser til Sverige


For at kunne rejse med Stena Line til Sverige skal du kunne fremvise dit gyldige ID-dokument ved tjek-ind

Rejser til Norge

Ingen krav.

 

Norge kræver ikke, at der fremvises covid-dokumentation ved grænsen. Du skal have rejsedokumenter (pas eller ID-kort)

 

Den person, der krydser grænsen, har ansvaret for at få kendskab til og overholde alle rejseregler.